Sponsorlu Bağlantılar
|
MasterChef Jurisi Mehmet Yalçınkaya Kimdir?
MasterChef Mehmet Yalçınkaya'nın boyu kaç, MasterChef Mehmet Yalçınkaya'nın kaç kilo, MasterChef Mehmet Yalçınkaya'nın kaç yaşında,MasterChef Mehmet Yalçınkaya'nın doğum yeri neresi ve doğum tarihi ne MasterChef Mehmet Yalçınkaya'nın göz rengi nedir, MasterChef Mehmet Yalçınkaya'nınsaç rengi nedir,MasterChef Mehmet Yalçınkaya'nın burcu ne gibi daha bir çok bilgiyi yazımızda bulabilirsiniz.
MEHMET YALÇINKAYA
1974 Bolu doğumlu Yalçınkaya, kariyer yolculuğunda Fransa’dan İtalya’ya Katar’dan Almanya’ya Cruise ile Yunanistan’a kadar dünyanın farklı yerlerinde Gastronomi ve Mutfak Koordinatörlüğü yaptı. Türkiye’de de Bodrum’dan İstanbul’a varana dek birçok otel ve Restoranın mutfak şefliğini yaptı.1988’de orta öğrenimini bitirerek başlamış olduğu mesleki kariyerinde Türkiye’nin üst düzey tesislerinde görev aldı.
2004 yılında İstanbul Yemek Akademisinde insan anatomisi ve sindirim sistemi üzerine eğitim aldı.
2005 yılında Amerika' nın ünlü gurme dergisi "CULINARY" de
Trend Chef olarak biyografisi ve spesiyalleri yayınlandı. Yine 2007 yılında aynı derginin internet sitesinde spesiyalleri biyografisi yayınlandı. Mehmet Yalçınkaya
, Almanya’nın Erfurt şehrinde, dört yılda bir yapılan 2008 IKA OLİMPİYADE DER KÖCHE A kategorisinde bronz madalya alarak dünya üçüncüsü oldu.
2005 yılında Amerika' nın ünlü gurme dergisi "CULINARY" de
Trend Chef olarak biyografisi ve spesiyalleri yayınlandı. Yine 2007 yılında aynı derginin internet sitesinde spesiyalleri biyografisi yayınlandı. Mehmet Yalçınkaya
, Almanya’nın Erfurt şehrinde, dört yılda bir yapılan 2008 IKA OLİMPİYADE DER KÖCHE A kategorisinde bronz madalya alarak dünya üçüncüsü oldu.
Türk mutfağı ile ilgili çeşitli fuar, festival ve yarışmalarda madalya, şilt ve sertifikalar kazandı. Halen uluslar arası yemek yarışmalarında ülkemizi temsil etmektedir.
Farklı tatların buluşması olan "Fusion Mutfak" akımını yapmış olduğu çalışmalar sonucu Türkiye' de ilk uygulayan cheflerden biridir. Yalçınkaya, 2007 yılında Türkiye’de ilk olarak Banquet servislerinde minimalist ve butik bir çalışma olan kişiye özel servis konseptini geliştirdi.
Ödülleri :
2018 TÜRES tarafından düzenlenen Türkiye Lezzet Ödüllerinde 500 bin kişinin üzerinde halk oylaması sonucunda En iyi Şef Ödülü,
2012 Dünya Aşçılar Olimpiyatları Gümüş Madalya
Türkiye Aşçılar Federasyonu Turculina Team Captan
Euroturkchefs Culınary Team Takım Kaptanlığı
Berlin -Almanya
Dünya Aşçılar olimpiyatları A kategorisi Dünya
2008 Üçüncülüğü - Erfurt – Almanya
Euroturkchefs Team Merit diploma Takım Halinde
Erfurt – Almanya
Oteller arası Amasya Osmanlı Saray yemekleri yarışması
1988–2008 Merit diploma Amasya- Türkiye
İstanbul Mutfak Ensitüsü Chef Düello –İstanbul -
Chef 8 Organizasyonu Mansiyon- Ankara
Lezzet fırtınası gurme Ritüeli – Wow Hotels – İstanbul
Sponsorlu Bağlantılar
0 yorum:
Yorum Gönder